Відійшла у Світ Предків достойна посестра, жриця Людмила

з глибоким сумом сповіщаємо, що 28 червня 2015 р. внаслідок виснажливої хвороби  на 77 році життя відійшла на Луки Сварожі
жриця Рідної віри

Людмила ЗАКОВОРОТНЯ,

Пані Людмила прожила важке, сповнене турбот життя. Водночас воно було вщерть наповнене великою духовною діяльністю. Народилася Людмила Заковоротня 19 липня 1938 року на Білоцерківщині. Трудова діяльність у Києві принесла нові плідні в творчому плані здобутки. Непідробна любов до рідної української пісні привела її спочатку до хору Мальцева, потім до славнозвісного хору «Гомін», у якому співала українські народні пісні, вкладаючи голос і душу в безсмертні шедеври народного мелосу.

Людмила Заковоротня, будучи популяризатором ідей Володимира Шаяна про відродження Української рідної віри, ще з початку 90-х років усвідомила необхідність повернення до віри Предків. 21 липня 1997р. вона була посвячена в рідну віру в Київській громаді українських язичників «Православ'я» Об'єднання Рідновірів України, а 21 червня 2004 року була висвячена на жрицю рідної віри. Вона була берегинею Звичаєвої Громади Українських Козаків, де здійснювала обрядові дії й молитви.

Чудова людина, чуйна й завжди готова прийти на допомогу, вона передала рідновірам численну спадщину українського фольклору, зокрема народної обрядової пісні. Брала участь у багатьох обрядах Київської громади «Православ'я» де навчала молодь звичаям і обрядам, рідному співу та плетінню обрядових вінків. Співала також в ансамблі автентичного співу «Радосинь», Тріо «Троянь», хорі «Вольниця».  Її улюбленими творами були народні пісні в акапельному автентичному виконанні.

Понад чверть століття жриця Людмила віддала справі поширення рідновірської книги в Україні. Радо вітала здобуття Україною незалежності, була свідком і учасницею всіх революцій і громадських акцій, все її подвижницьке життя пройшло в епіцентрі подій — і Революція Гідності, і скорбота за Героями Небесної сотні — все відбувалося перед її зором і виливалося в пісню.

Висловлюємо глибоке співчуття рідним, близьким і друзям покійної. Світла пам’ять про Людмилу Григорівну Заковоротню назавжди залишиться в наших серцях.

Об’єднання рідновірів України