Не оскверняй Душу
Чужинськими звичаями,
Бо чужа пісня і молитва
Дає силу твоєму ворогові.

/Застороги Нащадкам. Засторога Друга/

Не оскверняй також Душу
і чужинськими символами...

/Волхвиня Зореслава/

Москалям вигідно поширювати свої символи! Вони нав’язали всім слов’янам цей символ, нібито це древній «славянскій сімвол коловрат». Насправді — це ньюейджерський знак, що намалював і впровадив Алєксєй Добровольскій (Волхв Доброслав) у 90-х роках минулого століття. Нині — це офіційний символ ССО СРВ, див. у фб-мережі: «Союз славянских общин славянской родной веры (ССО СРВ) — одно из крупных российских родноверческих (неоязыческих) объединений».

Назва, як бачимо, типова для «рускаво міра» — у ССО СРВ кажуть: «аб’єдінім всєх славян». Ще у 1998 р., на першому з’їзді WCER (Світовий конґрес етнічних релігій) у Литві, я закликала москалів називати свою організацію «російською» за назвою країни, але вони — ні в яку: «ми жє славянє». Тобто в цьому є їхній політичний підтекст. Знак уже й справді поширився серед окремих рідновірів Чехії, Словенії, Хорватії, часто зустрічається у Польщі...

Мої арґументи не допомагають... Чому цей «новодєл» подобається? Гадаю, що це, насамперед, інформаційна необізнаність. Якщо ж це проблема інтелекту, то «робіть, як знаєте». Але моя справа попередити, а ваше право — вирішувати...

Окрім усього іншого, цей символ ще й негативний: елементи такого «коловрата» восьмикратно нагадують косу римського Бога Смерті Сатурна:

Українці! Будьте уважні при виборі «оберегів»! Обираючи москальський коловрат, ви засвідчуєте належність до ССО СРВ... — а вони ж про це тільки й мріяли! Не будьте бовдурами!

Волхвиня ЗОРЕСЛАВА