Шановні побратими і посестри Українці, онуки Дажбожі!

У важкий для нашого народу час нам доводиться зустрічати нове, 7530 літо. На нашу рідну землю знову прийшла широкомасштабна війна, яка у різних формах не припиняється уже понад три століття, — війна, яку цього разу поновив божевільний диктатор Московії Путін.

24 лютого 2022 року українці прокинулися від страшних вибухів. То російські війська завдавали ракетних ударів по багатьох містах України. По всьому периметру державного кордону, з півдня, сходу і півночі, в Україну вторглися російські окупанти.

Та все ж «бліц-кріґ», яким розраховував новітній «фюрер» поставити Україну на коліна, не вдався. Бо ворога зустріли міцні Збройні сили України, бійці територіальної оборони та українських добровольчих батальйонів. Бої за українські населені пункти ідуть важкі. Ворог лютує, часто вдаючись до воєнних злочинів, обстрілюючи реактивними снарядами мирне населення, вбиваючи матерів і дітей. Заради своєї маніакальної ідеї — відновити совітську імперію — Путін вирішив утопити український народ у крові.

Але Україна стоїть, відбиваючи одну за одною атаки ворога, стоїть за свою свободу і незалежність, рятуючи від рашистів усю Європу. Серед захисників України пліч-о-пліч з представниками інших релігій міцно стоять і наші рідновіри. У такий час перевіряється якість людей, якість друзів, якість держав світу. Ми дякуємо тим країнам, які допомагають Україні з озброєнням нашої Армії, прислали значну гуманітарну допомогу. Дякуємо своїм європейським та індійським братам-рідновірам, котрі висловили нам молитовну підтримку й готовність допомогти. Їхні імена, зі зрозумілих причин, назвемо після війни. Зараз же можемо назвати країни, рідновіри яких виявили свою солідарність із нами: Польща, Словенія, Болгарія, Хорватія, Індія, Чехія, Литва, Латвія, Естонія, Франція, Нідерланди, а також Європейський конгрес етнічних релігій.

Новоліття–7530 настає після народження першого весняного Молодика, а отже, 3 березня. Зустрічаючи цей новий рік, згадаймо Героїв, які загинули, захищаючи нашу рідну Україну. Їхні світлі Душі допомагають нам і на Луках Сварожих: Полк Перунів б’є ворога з допомогою вищих Сил. Ми впевнені, що вони й далі сприяють Перемозі Добра і Світла над злом і темрявою.

Слава рідним Богам! Слава Україні! Ми переможемо!

Голова Об’єднання рідновірів України,
Волхвиня Зореслава / Галина Лозко